preskoči na sadržaj
Vijesti

Webinar za učenike koji upisuju I. razred srednje škole

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. organizirali su informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 24. 5. 2018. 14:28

Prijave za produženi boravak

Prijave za produženi boravak u 2018./19. šk.god. možete obaviti u školi do 10. lipnja 2018. svakodnevno od 8:00 do 12:00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 24. 5. 2018. 12:44

Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati Vijest ima dokument u privitku

U listopadu 2017. godine, u organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga održan je godišnji sastanak Radne skupine za Sustav ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u Republici Hrvatskoj. Na godišnjem sastanku predstavljen je nacrt brošure namijenjene informiranju roditelja o novim psihoaktivnim tvarima, te je sa članovima spomenute Radne skupine usuglaena konadna verzija brošure "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" koju Vam u elektronskom obliku dostavljamo u prilogu.
Zbog
rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha predmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 8. 2. 2018. 13:07

Klokan bez granica

„Klokan bez granica“ je nevladina udruga koja se samofinancira od sredstava koje uplaćuju učenici koji se žele natjecati.

Prema međunarodnim dogovorima svaki se učenik ima pravo natjecati bez obzira na njegov uspjeh u redovnoj nastavi.

Razine natjecanja su kao već dugi niz godina: Pčelice (P) - 2. razred OŠ, Leptirići (L) - 3. razred OŠ, Ecolier (E) - 4. i 5. razred OŠ, Benjamin (B) - 6. i 7. razred OŠ, Cadet (C) - 8. razred OŠ i 1. razred SŠ, Junior (J) - 2. i 3. razred SŠ te Student (S) - IV.razred SŠ.

 

Ove godine natjecanje će se održati četvrtak, 22. ožujka 2018. godine u 12 sati i 30 minuta.

Prijave prima učiteljica Matematike do ponedjeljka, 12.2.2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 5. 2. 2018. 13:45

Natjecanje iz Matematike

Naša učenica Katarina Brečević iz 6. razreda, prošla je na županijsko natjecanje iz Matematike koje će se održati 28. 2. 2018. u OŠ Gornja Vežica. Bravo Katarina, čestitke i sretno dalje!

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 4. 2. 2018. 14:03

Humanitarna akcija "Djeca pomažu djeci"

U sklopu ovogodišnje humanitarne akcije Hrvatskog Caritasa: "Djeca pomažu djeci" učenici OŠ Hreljin su zajedno s vjeroučiteljem prikupili 2.450,15 kn za potrebe hrvatskog misionara vlč. Borisa Daba u njegovoj misijskoj postaji daleke Zambije. Ovime smo još jednom pokazali kako se mnogo toga može, kad se male ruke slože. Od srca zahvaljujemo učenicima i njihovim roditeljima, kao i ostalim nastavnicima naše škole, što su otvorenog i spremnog srca podržali ovaj veliki čin humanosti. Nadamo se, kako će i ova novčana sredstva doprinjeti boljim uvjetima života naših malih prijatelja iz daleke Zambije.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 27. 1. 2018. 19:03

Prijave za upis u prvi razred za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

PRIJAVE

ZA  UPIS  U  PRVI   RAZRED

22. - 26. siječnja 2018. godine

 

ZA DJECU ŠKOLSKIH OBVEZNIKA I PRIJEVREMENI  UPIS KOJA SU ROĐENA:

 OD 1. TRAVNJA 2011.

 DO 31. OŽUJKA 2012.

 

ZA PRIJAVU DONIJETI :

- PRESLIKU OSOBNE ISKAZNICE  RODITELJA ILI POTVRDU O PROMJENI  MJESTA  PREBIVALIŠTA         

- PRESLIKA RODNOG LISTA

*    *    *

RODITELJ KOJI ŽELI OSTVARITI PRAVO NA PRIJEVREMENI UPIS  SVOGA DJETETA, KOJE DO 31. 03. 2018. NIJE NAVRŠILO ŠEST GODINA, MOŽE PODNIJETI ZAHTJEV (OSOBNO ILI PUTEM POŠTE) UREDU DRŽAVNE UPRAVE U PGŽ, SLUŽBI ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI - RIVA 10., IV. KAT, SOBA 407, RIJEKA.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 8. 1. 2018. 10:07

Održana Večer matematike

I drugi put zaredom, Večer matematike uspješno provedena u našoj školi. Bilo je, ponekad teško, ponekad lagano, ponekad zabavno no ipak zanimljivo pokazati roditeljima što učimo u matematici. Hvala svakom od 150 sudionika koliko nas je bilo ove godine! Vidimo se dogodine!

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 11. 12. 2017. 11:58

Stigli micro:bitovi!

Micro:bitovi stigli i našim šestašima!

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 29. 11. 2017. 14:39

Enciklopedija 3. a

U Mjesecu hrvatske knjige u kojem je glavna tema enciklopedija - sve na jednom mjestu, učenici 3. A razreda učili su o enciklopedijama i iz njih o živom svijetu uz more i u moru. Pronađene pojmove i pročitano gradivo prenjeli su na maštovite radove koje su neki od njih i izložili pred ostatkom razreda. Radovi će biti uvezani u njihov zajednički uradak “enciklopediju” 3. A razreda.

 

  

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 27. 11. 2017. 13:02

Susret s književnikom

U Mjesecu hrvatske knjige, imali smo veliku čast ugostiti našeg zavičajnika, našeg Hreljana, književnika Damira Miloša. Učenici 7., 8. a i 8. b razreda razgovarali su s autorom o njegovom romanu “Bijeli klaun”, kojeg s pravom nazivaju hrvatski “Mali princ”. Kroz ugodan razgovor i druženje imali smo priliku upoznati književnika i saznati kako razmišlja o svojim djelima te načinu na koji ih je pisao. 
Vjerujemo da će ovaj susret svima nama ostati još dugo u lijepom sjećanju.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 27. 11. 2017. 12:57

Izrađujemo naslovnice

Naučeno gradivo o strukturi i naslovnoj stranici zabavnih, ilustriranih novina - magazina, učenici 5. razreda primjenili su u izradi maštovitih i zanimljivih naslovnica.

  

  

  

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 13. 11. 2017. 11:23

Mjesec hrvatske knjige - enciklopedija

U Mjesecu hrvatske knjige u kojem je glavna tema enciklopedija-sve na jednom mjestu, učenici 3. B razreda učili su o enciklopedijama i iz njih o živom svijetu uz more i u moru. Pronađene pojmove i pročitano gradivo prenjeli su na maštovite radove koji će se uvezati u njihov zajednički uradak “enciklopediju” 3. B razreda.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 6. 11. 2017. 11:29

Zdrav za 5

U petak, 13.10.2017., u sklopu projekta Zdrav za 5 - Projekt prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola, inspektor Dario Tonković održao je predavanje učenicima osmih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 16. 10. 2017. 13:52

Terenska nastava u Trst

Prema Trstu (11. 10. 2017.), autobusom, krenuli smo u 8:00. Kada smo stigli, šetajući parkom, došli smo do muzeja – dvorca Miramare gdje smo vidjeli arhitekturu Italije. Zatim smo otišli do drugog muzeja Scientifico gdje smo vidjeli kojekakve nove te zanimljive stvari. Proučili smo znastvenu, ali i zabavnu stranu tog muzeja. Nakon edukativnog te zabavnog programa otišli smo u grad Trst (Trieste), kratko ga razgledali, igrali se, kupovali suvenire, skakali... laugh U 15:00 okupili smo se na trgu "Piazza Unita" i pošli prema autobusu. Stigli smo kući oko 17:30.

Bilo je zabavno, edukativno i poučno... Jako mi se svidjelo, voljela bih da idemo u Veneciju ili Rim te opet doživimo predivan ugođaj Italije.

Martina Vidović, 7. r

 

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 12. 10. 2017. 16:19

Projekt ProMikro

I naša je škola dio projekta ProMikro kojem je cilj uvođenje algoritamskoga načina razmišljanja i problemskoga pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.
 
Stigli su micro:bitovi za edukaciju učiteljicama Lindi i Anamariji, a uskoro će stići i našim šestašima.
 
Više o projektu možete pročitati na sljedećim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, CARNeta i Instituta za razvoj i inovativnost mladih:
 
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 4. 10. 2017. 13:18

Jesenski kutak 1. b

  

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 3. 10. 2017. 15:12

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar

Dabar je natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. Promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.  Ove godine i naša će škola sudjelovati u njemu jer želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom. Dabar je više od natjecanja, Dabar je izazov! Više na: http://ucitelji.hr/Naslovnica/Dabar.aspx
 
  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 1. 10. 2017. 13:39

Predavanje Gradskog društva Crvenog križa

U utorak, 26.9.2017. godine, doktorica Danijela Lakošeljac, s odjela Zdravstvenog odgoja Gradskog društva Crvenog križa, održala je osmašima predavanje o TBC-u i HIV-u/AIDS-u.

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 28. 9. 2017. 13:26

Zubna putovnica Vijest ima dokument u privitku

Ove godine počeo se provoditi dentalni preventivni pregled školske djece za učenike 6. razreda. Program započinje u rujnu kada će učenici od školskog liječnika dobiti obrazac „Zubna putovnica“. Učenici se javljaju doktoru dentalne medicine na pregled i ispunjavanje obrasca te ispunjen obrazac vraćaju školskom liječniku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 28. 9. 2017. 12:59

Ekskurzija u Srednju Dalmaciju

Na ekskurziji smo bili od 13. do 15. rujna. Prva destinacija bila je  
NP Paklenica gdje smo se pakleno nahodali. Zaputili smo se u Biograd na moru gdje nam je bio hotel. Tamo smo se uspjeli okupati. Drugi dan smo posjetili prekrasne gradove bogate poviješću Trogir i Šibenik. Na kraju dana posjetili smo izuzetno zanimljivi Sokolarski centar. Zadnji smo dan razgledali Zadar i upoznali se s načinom života naših predaka u Etnolandu Dalmati u Pakovu selu pored Drniša.

Ostale fotografije možete pogledati u Foto galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 20. 9. 2017. 16:25
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Tražilica

Zabavno i poučno

 

 

preskoči na navigaciju